Håll hemmet rent och fräscht

En ren miljö är viktigt både ur ett estetiskt perspektiv och ur hälsosynpunkt. Att inte städa leder till att smuts och bakterier kan föröka sig. Ett hem med för mycket damm kan exempelvis leda till att du utvecklar allergi. Det är därför det är viktigt att vi har det rent runt oss. Förutom att du håller dig frisk kan du hitta dina saker enklare då ditt hem är mer organiserat. Du och dina eventuella gäster kommer också att trivas bättre i en städad miljö.

Hur ofta behöver du städa?

Olika delar av hemmet behöver städning olika ofta. Daglig städning innebär främst vädring av sovrum samt torkning av arbetsbänk, diskho och matbord. Även disken och soporna bör tas hand om dagligen. Städning du gör en gång i veckan är främst att dammsuga, moppa golvet, torka damm från alla ytor samt byta handdukar.

Tips för att få städningen gjord

Det finns olika tips för att förenkla din städning. Exempelvis att du tar lite varje dag för att slippa avsätta en hel dag för att städa rent. Ett annat tips är att lyssna på musik eller en ljudbok under tiden. Handla något online för att förenkla städningen i ditt hem.