Välj rätt räcke till ditt altanbygge

Om du ska bygga en altan är det snyggt att ha ett räcke. Är det en upphöjd altan är det också bra ur säkerhetssynpunkt. Men vilket räcke ska du då välja? Vilken typ av räcke passar dig och din stil? Genom att kolla på nätet kan du hitta någonting som är passande för just dig.

Olika typer av räcken

De vanligaste räckena är tillverkade av trä. Den typen av räcke ser ut som ett vanligt staket. Vita och träfärgade alternativ är vanliga. Men det finns också alternativ med enbart trästolpar och sedan exempelvis rep eller glas emellan. Det är en fördel att välja någonting som passar med just ditt hus för en enhetlig stil. Välj matchande färg och utseende helt enkelt.

Att tänka på inför altanbygge

Vid alla typer av bygge är det viktigt att kolla upp om ett bygglov behövs. Genom att ansöka om bygglov behöver du inte oroa dig över oväntade kostnader. Ta därför alltid en titt på reglerna som gäller och lämna in en ansökan vid behov.

När du väl bygger är det också viktigt att tänka på säkerheten. Särskilt om du ska bygga på hög höjd. Ramlar du ner är risken annars stor att du skadar dig.